Huvudvärk är ett vanligt hälsoproblem som påverkar människor i alla åldrar. Det finns flera sorters huvudvärk alla med deras specifika orsaker och symptom. Som erfaren osteopat kan jag hjälpa dig hitta effektiva lösningar för att förebygga och behandla olika typer av huvudvärk genom behandling, träning, och livsstillsändringar.

Spänningshuvudvärk (Huvudvärk av spänningstyp): Den vanligaste typen av huvudvärk

Spänningshuvudvärk är den vanligaste typen av huvudvärk och uppstår på grund av muskelspänningar i nacke, skalp och käke. Några orsaker till spänningshuvudvärk är stress, dålig hållning och skador mot nacke. Denna typ av huvudvärk karaktäriseras av en molande värk i huvudet och nacke,

Migrän: Kraftig huvudvärk med unika symptom

Migrän är kraftig huvudvärk som kommer tillsammans med symptom såsom ljuskänslighet, yrsel och synpåverkningar. Den exakta orsaken till migrän är okänd, men några saker som kan trigga migrän är stress, hormonförändringar, mat samt annan huvudvärk.

Klusterhuvudvärk: Ovanlig men svår. 

Klusterhuvudvärk är en sällsynt huvudvärk karaktäriserad av svår, återkommande smärta på ena sida huvudet eller i ögat. Samtida symptom är ofta att det vattnas i ögat, och nästäppa. Orsaken till denna typ av huvudvärk är okänd men man tror att den är relaterad till hypotalamus i hjärnan.

Som osteopat kan jag hjälpa dig att lindra och förebygga huvudvärk genom olika behandlingstekniker, träning och livsstillsförändringar. Genom att adressera obalanser i nacke och rygg kan jag hjälpa dig minska muskelspänningar och förbättra cirkulationen till huvudet, vilket kan minska frekvensen och intensiteten av huvudvärken. Ifall du lider av huvudvärk, kontakta en osteopat för en individanpassad behandling för ökad livskvalité!

 

Kolla in min Youtube-kanal nedan om du redan nu vill testa några bra övningar för huvudvärk!

 

Källor:

American Osteopathic Association. (2021). ”Headaches: Understanding the Different Types.” 

Mayo Clinic. (2021). ”Headache.” 

 

 

Pin It on Pinterest